«Від давнини до сучасності»

Цікаво і змістовно розпочався Тиждень мовної грамотності «Нове життя нового прагне слова» у 20 ліцеї.
Понеділок, 7 листопада пройшов під гаслом «Від давнини до сучасності». Розпочався він флешмобом «100 чому я рідну мову люблю», у якому взяли участь учні 10-11 класів. Таїса Гура та Ганна Чубарова були організаторами чудового поетичного дійства.
Показати красу і багатство мови, довести, що рідна мова - це духовна святиня - саме таку мету ставила перед собою Наталя Станкевич, організовуючи флешмоб «Яке прекрасне рідне слово! Воно - не світ, а всі світи» серед учнів 6-В класу.
Інтегрований захід «Подорож до казкової країни», який проводили Галина Циркун та Вікторія Степаненко у 5-В класі, був насичений творчою активністю учнів, їхньою національно-патріотичною спрямованістю, колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Світ - мов казка.
«Не бійтесь заглядати у словник...» - саме такими словами Людмила Ящук розпочала свій урок української мови «Правопис -ться, -шся в дієсловах» для учнів 7-В класі. На уроці здобувачі освіти робили лінгвістичне дослідження правопису -ться, -шся у дієсловах на прикладі українських прислів'їв про мову та мовлення, підбирали епітети до слова «мова», відновлювали деформований текст, пояснювали правопис слів тощо.
Урок англійської мови «Український мамин борщ. Порівняння написання листа до друга українською та англійською мовами. Розвиток навичок письма» провела для учнів 7-В класу Олена Гнатенко, під час проведення якого діти нагадали назви страв української національної кухні. На уроці спостерігалася активність та спостережливість учнів при порівнянні листування в українській та англійській мовах.
Називали українські страви англійською мовою і учні 7-Б класу на уроці в Ірини Слободянюк, проводили відповідності між українськими та англійськими прислів'ями, вели бесіду про українські страви англійською мовою.
Вчителі кафедри мали можливість відвідати презентаційні уроки своїх колег. Це дає наснагу і можливість побачити щось нове, запозичити досвід для себе.
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування