Тижневик розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності - безліч цікавих заходів.

Минув третій день тижневика розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності. Учителі та учні дуже активно попрацювали і представили безліч цікавих заходів.
Сьогодні учні 1-В класу робили крутезну, веселу та креативну Веселку! Весело та завзято пройшов конкурс "Юний конструктор ЛЕГО". Працюючи над дослідницьким проєктом «Корисний йогурт» учні 1-В класу з'ясували, що йогурт має дуже давню історію і є надзвичайно популярним продуктом і серед наших сучасників.
У 2-Б класі відбувся бінарний урок "Я пізнаю світ» на тему " Фізика навколо нас: дифузія в газоподібних речовинах. Хімічні елементи", який проводили Коломієць Ольга Федорівна та Сольська Людмила Петрівна. На уроці діти поглибили свої знання про фізичне поняття "дифузія в речовинах", пригадали склад комп'ютера, закріпили знання про вивчені хімічні елементи.
У чні 9-А класу розпочали роботу з веб-квестом на тему "Міста-столиці". Щодня діти отримуватимуть завдання та, використовуючи різноманітні покликання, ментиметрові хмарки-підказки, шукатимуть розв'язання цих проблемних задач. Звісно, учні скористаються Інтернетом, пам'ятаючи правила безпечної поведінки в мережі.
Учні 6-Б класу мали можливість віртуально помандрувати на просторах глобальної мережі. На зупинках можна було ознайомитись із позитивними та негативними сторонами та правилами безпечної роботи в Інтернеті. Урок-подорож проходив у формі гри. Це дало змогу учням весело, легко та доступно отримати нові корисні знання для себе.
Учні 8- В класу на виховному заході мали можливість повтори правила безпечної роботи в Інтернеті. Пригадали основні види кібершахрайства, обговорили причини кібербулінгу та способи свого захисту в мережі Інтернет. Особливу увагу ми звернули на інформаційну війну, яку веде із нашою країною ворг. Обговорили способи виявлення фейкової інформації. Виховний захід мав патріотичні нотки, що сподобалось учням.
Анна Кльофас та Анна Чубарова разом з учнями 3-Б класу провели бінарний урок ЯПС та історії з елементами медіаграмотності. На уроці була розглянута важлива тема створення держави Русь-Україна. За допомогою різних прийомів та методів роботи з розвитку медіаграмотності учні засвоїли цю непросту тему. Діти аналізували різноманітні джерела, визначали факти та фейки, аргументувати свою думку. Зацікавлені учні мали змогу листуватися з незнайомцем в Instagram на загальні теми з розвитку та становлення державності. Таким чином повторили знання з правил поводження в соціальних мережах.
Сиротіна Ольга Леонідівна та Кукса Лариса Володимирівна провели з учнями 4-А класу STEM - урок, на якому продовжили ознайомлення з умовами вирощування сільськогосподарських рослин та парком сільськогосподарських машин поєднавши все з моделюванням, програмуванням, знаходженням периметра, площі прямокутного поля. Вчилися збирати, охороняти урожай, який вирощують на полях.
Завершили неймовірно насичений урок, самостійно склавши модель робота- п'ятихвилинку!
У 3- Г класі було проведено захід спільно з бібліотекарем Пилявець К. М. «Знання - сонце, книга - віконце», на якому діти розгадували загадки, кросворди, складали пазли з ілюстраціями улюблених казок. Дискутували, для чого потрібно читати книги.
Поринути до надр Землі та більше дізнатися про її будову та будову вулканів сьогодні вдалося і учням 4-В класу. Адже зима - чудовий час для нових відкриттів та досліджень! Свіже морозне повітря та розпечена лава... Вулкани завжди заворожували своєю силою, то чому б не познайомитися з його тектонічною природою в такий сонячний день?!
Не зупиняємось, працюємо так і надалі!
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування