Тиждень зарубіжної література «Мандрівка в океані книг»

З 8 лютого по 12 лютого 2021 року в закладі проходив тиждень зарубіжної література «Мандрівка в океані книг». Девіз тижня «Люди перестають мислити, коли перестають читати »Д.Дідро.
Головна мета вивчення предметів «Зарубіжна література» в загальноосвітній школі - підготовка учнів до кращих здобутків зарубіжної літератури та культури, розвиток творчої особистості (читача). Основними завданнями вивчення зарубіжної літератури в основній школі є:
1. формування стійкої мотивації до читання художньої літератури, до
вивчення зарубіжної літератури як скарбниці духовних цінностей
людства;
2. ознайомлення учнів із найкращими зразками оригінальної й перекладної літератури («золотого» фонду класифікації та сучасної літератури);
3. поглиблення уявлень про спеціальність художньої літератури як мистецтво слова;
4. формування читацької та мовленнєвої культури;
5. розвиток умінь та навичок учнів сприймати, аналізувати літературний твір у культурному контексті, у зв'язку з іншими видами мистецтва, в аспектах актуальних питань сучасності та становлення особистості;
6. розвиток творчих здібностей, культура спілкування, критичного
мислення;
7. розширення культурно-пізнавальних інтересів особистості.
Вчителі зарубіжної літератури цікаво організували роботу для здобувачів освіти. Був оформлений тематичний презентаційний стенд, який доповнювався різними завданнями. «Загадкові конверти» - літературна задача для дітей (5 -11класи).
Було проведено виховний захід «Інтелектуальна гра« На літературному
стежині »для 5-х класів (вч. ДорохГ.В); «Літературні кросворди» для 7 - х класів (вч.Циркун Г.С.) «Літературна мозаїка» для 8-х класів (вч.Циркун Г.С); літературна вікторина «Шанувальники зарубіжної літератури» для 6-х класів (вч. Андреєва І.А). Були проведені презентаційні уроки, оцінка онлайн- музеї письменників, оформлені класні куточки «Автори та їх літературні герої» серед 5 -11 класів. Протягом тематичного тижня вчителі та учні закладу змогли створити атмосферу любові до мистецтва слова: брати участь у різноманітних заходах, рекламувати улюблені твори, спілкуватися, цікавити таким глибоким та самодостатнім явищем як літературу.
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування