«Пісня - душа народу»

Четвертий день тижня розвитку культурної компетентності «Культурна спадщина України» пройшов під назвою «Пісня - душа народу».
Учні 5-Б класу з Вітою Саранчук на бінарному уроці говорили про українську пісню, її значимість в українській культурній спадщині. Діти шукали коло та круг в українських обрядах та символах, дізнавалися про традиції українців та їх значення. А також наводили свої приклади кола, круга; вчилися знаходити довжину кола.
Наконечна Ярослава разом із учнями 7-Б класу провели позакласний захід "Фізичний ярмарок". А що ж за ярмарок без пісні, адже пісня - це душа українського народу.
На уроці геометрії Ліпач Світлана з учнями 7-Б класу збирали свій «вінок знань» з теми «Коло. Круг», розповідали про традиції, пов'язані з українським вінком - одним з найдавніших символів нашої країни, демонстрували свої обереги, а також виконали необхідні розрахунки для створення українського віночку-оберегу, які учні виготовлять і передадуть нашим захисницям, тим, що боронять Україну і рятують наших чоловіків.
Інна Андреєва у 6-В класі провела урок обміну досвідом «Українська природа, народні образи та традиції. Роль народної пісні в повісті В. Короленка «Сліпий музикант»». Здобувачі освіти визначали роль описів природи, народних образів і традицій у творі; познайомилися з музичним мистецтвом кобзарів і лірників; поглибили свої знання про взаємозв'язок музики та літератури.
Гура Таїса та учні 11-А класу на уроці української літератури «Дмитро Павличко. Пісенна лірика, її популярність. Вірш «Два кольори», який став народною піснею» переконались, що «не може бути вищої похвали й радості для поета й композитора, як виконання їхньої пісні самим народом».
Часник Тетяна провела в 4 - Г класі урок на тему "Українська пісня - це бездонна душа українського народу, це його слава». Учні продемонстрували свої творчі здібності, бажання примножувати, берегти свою національну культуру, любов до пісні, до рідного краю.
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування