«Магія рідного слова»

Найрізноманітнішими заходами, цікавими уроками був сповнений другий день Тижня мовної грамотності «Нове життя нового прагне слова» у 20 ліцеї.
Вівторок, 8 листопада пройшов під гаслом «Магія рідного слова».
Цього дня учні мали змогу поринути в багатющий світ краси рідної мови. Людмила Ящук провела інтелектуальний турнір «Мова єднає всіх», у якому взяли участь учні 7-А та 7-Б класів. Діти залюбки відповідали на питання з української мови та літератури за вивченими темами. Переможцями стали учні, які набрали 25 і більше балів. Таких здобувачів освіти виявилося чимало.
Справжніми шанувальниками мови, знавцями рідного слова показали себе учні 10-Б та 10-В класів. Продемонструвати свої знання вони змогли у тест-грі «Магія рідного слова», яку провела для них Олена Ванжула.
На запрошення Світлани Сокор учні 7-Г класу відвідали мовознавче кафе - вікторину «На гостину до слова», де смакували стравами з орфографічним джемом, з фонетичними родзинками, морозивом з морфологічними наповнювачами та, звичайно, десертом «Побажаннячко».
Літературне свято «У світі чарівної казки» організували для п'ятикласників Вікторія Степаненко та Інна Андреєва. На інтегрований захід до учнів 5-Ж класу завітали герої казок. Разом вони відгадували загадки, брали участь у вікторинах, розгадували ребуси, складали пазли.
З філологічними цікавинками знайомила сьогодні ліцеїстів бібліотекар Катерина Пилявець. Організована нею пізнавальна мозаїка «Мовний вернісаж» поєднала дитячі конкурси, ігри й огляд літератури з історії мови та питань культури мовлення.
Учні 8-В класу відвідали літературно-хімічну вітальню «Геніальні люди - геніальні у всьому», де разом з Людмилою Сольською намагалися з'ясувати, що ж спільного між Тарасом Шевченком і Дмитром Менделєєвим. Хвилю позитивних емоцій у восьмикласників викликав конкурс «Перекладач», що поєднував у собі питання з української мови та хімії. Учні із захопленням перекладали українські прислів´я мовою хімії та підбирали антоніми до хімічних понять.
Проведені заходи спонукали учнів до творчості, пізнання та креативності.
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування