«Феномен української кухні»

Цікаво, насичено, смачно пройшов фінальний день тижня розвитку культурної компетентності «Культурна спадщина України». Цей день мав назву «Феномен української кухні».
Світлана Парамзіна та Оксана Самсонюк у 8-В класі провели інтелект-шоу «Сторінками забутих українських рецептів».Учні мали змогу поглибити свої знання про українську кухню від давнини до сучасності, познайомитися із оригінальними забутими рецептами далекого українського минулого, проявити свою ерудицію, логіку та креативність.
Учні 1-Б і 1-Д класів разом з Тетяною Гусак і Мариною Бубелянчик здійснили кулінарну мандрівку "Смачна країна - Україна. Правила здорового харчування." Під час мандрівки діти поглибили знання про національні страви української кухні різних регіонів, дізналися, як українці винайшли борщ, пригадали правила здорового харчування, відгадували загадки, грали пізнавальні ігри.
На інтегрованому уроці англійської мови й технологій Стукаленко Лілія, Самсонюк Оксана та учні 5-Б класу пригадали страви-візитівки української кухні, поділилися рецептами-загадками традиційних родинних страв, а також навчилися вираховувати необхідну пропорцію інгредієнтів борщу, коли потрібно збільшувати кількість порцій страви.
Віта Саранчук провела виховний захід для учнів 6-Б класу "Як смакує Україна". Діти знайомилися з історією походження найвідоміших українських страв, дізнавалися цікаві факти про них та ділилися рецептами українських національних страв, що готують у їхніх родинах.
Учні 8-В класу з класним керівником Тітовою Ольгою досліджували страви, які готували в їхніх сім'ях, а зараз діти готують їх уже самі. Пам'ятаємо та шануємо свої традиції.
Босенко Ольга в 6-В класі провела презентаційний урок «Множення раціональних чисел. Українська канапка з салом». На уроці діти ще раз пересвідчились у різноманітності української кухні, знаходили площу найбільшого українського бутерброду та кількість використаних буханців хліба і кілограм сала. Де в Україні є музей сала.
Літв'якова Інна у 3-Д класі провела Інтелектуально-розважальну гру "Українські страви - від давнини до сучасності". Учні розгадували кросворди та ребуси, які стосувались українських народних страв; розповідали про улюблені страви своєї родини, дізнались рецепти найдавніших українських страв, а також навчались відбирати продукти для приготування страв.
Піца - це настільки універсальна страва, що вона легко може пристосуватись до смаків української кухні. Тому учні 8-А класу та їх класний керівник Ярослав Шаповал на виховному заході «Піца з українською душею» пройшлися стежками історії виникнення цієї смачної випічки. Також розглянули варіант піци з українською начинкою. Вона складається із запеченого буряку, слайсів домашньої ковбаси та листя щавлю. Бурякова солодкість ідеально балансує з тонкою кислинкою щавлю, а ніжний сир доповнює смак страви. І хто тепер може стверджувати, що піца - це не українська страва. Це неймовірно смачно!
На інтегрованому уроці англійської мови і української літератури Сішко Марина, Колесник Олена та учні 5-Д дізналися про особливості національної кухні країн, відвідали справжню українську кухню, відкрили для себе величезну кількість цікавої інформації про кулінарні традиції та звичаї англійців, американців та українців.
Учні 4-Г класу з Альоною Матюхою досліджували гастрономічний код української літератури. До Дня народження Лесі Українки із захопленням попрацювали з цікавими мемами: "Косачі та гастрономія: культура приготування, сервірування та споживання їжі у житті та творчості".
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування