26 квітня 1986 рік - аварія на Чорнобильській АЕС.

🕯️ 26 квітня 1986 рік - аварія на Чорнобильській АЕС.

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться в пам’яті українського народу.

До 38-ї річниці Чорнобильської трагедії у ліцеї були проведенні інформаційні хвилинки для першокласників "Чорнобиль: біль та скорбота України". Діти дізналися про Чорнобильську катастрофу, радіацію та виготовили лепбук "Чорнобиль".

У 2-Б класі було проведено урок пам'яті "Чорнобиль. Пам'ять і біль." Учні переглянули мультфільм "Чорнобиль" із серії "Книга-мандрівка. Україна" та дізналися хронологію подій під час аварії на ЧАЕС. Дослідили, якими бувають електростанції, хто працює на атомних електростанціях та виготовили буклет "Чорнобиль".

У 2-Д класі була проведена інформаційна хвилинка з переглядом мультфільму про катастрофу у Чорнобилі. Учні дізналися про радіаційну небезпеку, дослідили якими бувають електростанції, дізналися хто працює на атомних електростанціях.

Третьокласники взяли участь у-вікторині «Що ти знаєш про Чорнобиль?» та визначили негативний вплив аварії на стан довкілля та здоров'я населення

Учні 4-А класу пригадали трагічні події 26 квітня 1986 року. Обговорили як працює АЕС, причини та наслідки аварії на ЧАЕС, дізналися більше про шкідливий вплив радіації на довкілля та людей. Згадали про усіх, завдяки кому вдалося мінімізувати наслідки цієї катастрофи.

У 4-Д класі відбувся захід "Чорнобиль - пам'ять та біль України і всього світу". Діти опрацювали навчальні відеоматеріали, обговорили причини та наслідки катастрофи, створили пам'ятки про правила поводження при витоку радіації та оформили міні-книжечки. .

Для учнів 5-7 класів були проведенні уроки пам'яті "Дзвони Чорнобиля гудуть по Україні".

Школярі переглядали та обговорювали фільм "День пам'яті Чорнобильської трагедії".

Класні керівники 8-9 класів провели години спілкування "Чорнобиль - біль і скорбота українців". Школярі проаналізували основні факти про аварію: її причини, наслідки та вплив на навколишнє середовище та людей, а також обговорили поширення фейків та міфів про Чорнобильську трагедію, які можуть спотворювати справжню історію та призводити до невірної інформованості.

Старшокласники взяли участь у дискусіях "Ядерна енергія: зброя чи допомога!" та "Чорнобиль - скорбота пам'яті людської"

Ліцеїсти поринули у віртуальний 3-D тур Національним музеєм "Чорнобиль" та переглянули музейні колекції пов’язані з Чорнобильською катастрофою та її наслідками.

Пам'ятаємо, не забуваємо...