Заходи в рамках Місяця кібербезпеки!!!

Щорічно весь світ занурюється все глибше у кіберпростір. Користування електронними ґаджетами стало не просто засобом комунікації, а життєвою необхідністю, як дітей так і дорослих. Разом з тим, зростає кількість небезпек, серед них кібербулінг, фішинг, грумінг та інші форми шахрайства та маніпуляцій, які призводять до загрози посягання на права, життя, свободу та здоров'я людини.
З метою формування навичок безпечної поведінки в Інтернеті учасники освітнього процесу Вінницького ліцею №20 з 09-13.10.2023 р. провели заходи в рамках Місяця кібербезпеки.
Так, в 2-В класі був проведений урок «Моя суперсила - безпека в Інтернеті» за мотивами казки «Хаппі та її суперсила». Разом із персонажами твору мушки Мо, черепашки Хаппі та тритона Тритон учні виконували вправи: «Пазл», «Лабіринт», «Правда чи неправда», «Моя онлайн-безпека».
У 3-Д класі був проведений виховний захід на тему: «Правила кібербезпеки для дітей». Внаслідок швидкого прогресу з'являється багато нових програм, які дають можливість, збільшити кількість видів шахрайства. Тому, важливо змалку навчати дітей основним правилам безпечного користування гаджетами.
Разом з учнями 4-Б перевірили свої знання в онлайн-конкурсі «Основи кібербезпеки» від Vseosvita.
У 3-А класі діти долучилися до тижня кібербезпеки, провели конкурс малюнків, отримали інформацію про значення слова «кібербезпека», дізналися як уберегти свій смартфон та свої особисті дані від шахраїв , довіра батькам своїх паролів. Провели бесіду «Спілкування у віртуальному просторі».
У 4-В класі переглядали презентацію «10 правил безпечного користування в Інтернеті», проведено годину спілкування «Безпечний Інтернет».
Учні 5-х класів під час вікторини «Небезпека в Інтернеті» ознайомити з позитивним та негативним впливом Інтернету на людину, мали можливість самостійно прийняти ту позицію, до якої вони схиляються, розвивали навички роботи в групах, вміння висловлювати свою точку зору.
Учні 8-Б класу провели круглий стіл «Що робити?». Ознайомилися з проблемними ситуаціями онлайн та шляхами отримання захисту й допомоги.
А також учні 1-5 класів долучилась до виставки малюнків «Мій безпечний інтернет!».
Місяць кібербезпеки у розпалі!
Для перегляду відео натисніть на картинку
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings