"Вінниця - Кельце: 65 років партнерства"

У Вінницькому ліцеї №20 у період з 20 по 24 березня пройшов інформаційний марафон «Вінниця - Кельце: 65 років партнерства" з учнями 4-5 класів.
Учні 4-В класу змогли вкотре переконатися у важливості дружби та співпраці в житті. І найкращим прикладом для них стала дружба двох міст - Вінниця та Кельце, яка триває вже 65 років. Учні із задоволенням поринули у віртуальну мандрівку видатними місцями міста, були вражені неймовірною красою природи заповідника Кадзельня. В ігровій формі поєднували зображення найвидатніших місць Вінниці та Кельце з їх назвами і навіть змогли уявити себе перекладачами й поєднати українські слова, назви шкільної атрибутики із польськими. Учнями власноруч були створені браслети дружби, що поєднали в собі прапори двох країн, які стали для них символом єдності, нероздільності та цілісності не лише у співпраці двох міст, а й символом дружності в цілому.
У 4-Д класі відбулась заочна подорож у місто Кельце, учні познайомилися з визначними пам'ятками архітектури містечка та порівняли систему освіти України та Польщі.
Учні 5-А класу переглянули відео "Вінниця пишається побратимськими відносинами із Польським Кельце", дізналися, як місто-побратим допомагає у воєнний час, помилувалися поштовою маркою "Два міста - одне серце" та обговорили співпрацю Вінницького ліцею №20 та ліцею ім.С. Жеромського в м.Кельце
Учні 5-Б класу організували конкурс малюнків: "Кельце - Вінниця: дружба єднає наші серця".
Учні 5-В класу на тематичній годині спілкування розширили свої знання про місто Кельце, історію дружніх відносин з нашим містом, провели вікторину.
У 5-Г класі відбулась година спілкування на тему "Міста - побратими" Учні дізнались про історію виникнення братерства між двома містами, дуже вразило дітей те, що в далекій Польщі, неподалік від Кельце, є своя Вінниця- невелике село на 100 дворів. Після невеликого історичного огляду відбулась цікава вікторина.
Активні учасники отримали корисні призи від побратимів, що допоможуть убезпечити життя та здоров'я. Це світловідбивні стрічки, які передані муніципалітетом міста Кельце для вінницьких школярів.
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings