V день тижня англійської мови "Cultural Diversity "

17.11.23 строкатим розмаїттям прийомів вразив Тиждень розвитку культурної компетентності .
Учні 2-Д класу пізнавали магію доброти на позакласному заході "The Power of Kindness", який проводила Тетяна Марцинюк. Учні навчалися розрізняти добрі вчинки, вивчали нові слова, пов'язані з добром. Клас перетворився на «сад» доброзичливості, коли діти створювали "Вінок Доброти", в якому кожна квітка символізувала бажання поділитися з друзями чимось цінним.
До Тижня доєднався 6-В клас із Галиною Циркун на уроці зарубіжної літератури. Йшло обговорення твору Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо», гармонії людини й природи, різних культур. Використовувалися інтерактивні вправи «Лото», «Мікрофон», «Кластер», прийом критичного мислення «Щоденник».
У 10-Б класі Анною Калиною був проведений урок на тему: «Формування самовираження у сфері культури в учнів засобами фізичного виховання». Учениці на уроці виявляли власний культурний потенціал через рухову діяльність, удосконалювали культуру рухів засобами гімнастичних вправ.
У 8-А із Наталією Юрченко на уроці геометрії була "Геометрична вишиванка". Українська вишивка вражає різноманітністю візерунків - кола, ромби, крапки, квадрати, трикутники, спіралі... Виявляється, більшість орнаментів створюються за законами симетрії, найчастіше - дзеркальної. На уроці учні розв'язували геометричні задачі, які виникали з життя майстринь-вишивальниць.
На уроці " Our National Symbols" у 8-А класі учні, разом із Ольгою Балух, обговорювали національні символи України і розробляли незвичну, новітню, стилізовану символіку рідної країни.
Лілія Стукаленко разом з учнями 11-Б класу стали учасниками гри-вікторини: "Tolerance will save the world", метою якої було пригадати основні критерії поняття "толерантність", показати його багатоаспектність, надати можливість присутнім оцінити міру своєї толерантності, ставлення до інших людей, здатність до співчуття та емпатії.
Лариса Редчук та учні 3-А класу до Дня Толерантності проводили Ранкове коло під гаслом "Всі ми різні, але рівні". Здобувачі освіти говорили про стриманість, повагу, дбайливість та доброту. А також дарували тепло своїх долоньок.
Бінарний урок ЯДС та англійської мови «Ти - унікальний. You are unique» проводили в 4-В класі Лариса Вовк та Світлана Шевченко. Учні заповнювали філворд толерантності, визначали риси толерантних людей, вчили риси характеру англійською мовою. Захопила присутніх кумедна поробка «Бережи природу !» ( 3-D-страус).
Альона Матюха з учнями 1-А класу закріпили і повторили правила дорожнього руху. Познайомились із безпечними місцями переходу вулиці, їх облаштуваннями, з дорожніми знаками для пішоходів, створювали 3-D модель проїжджої частини. Формували прагнення до культури поведінки, збереження здоров'я.
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings