Тиждень розвитку громадянської та соціальної компетентності «Моя Україна - героїв країна» День 5.

Надзвичайно змістовно та насичено пройшов останній день тижня розвитку громадянської та соціальної компетентності «Моя Україна - Героїв країна».
Чи можна мандрувати Україною, не виходячи з кімнати? Звичайно!
Учні 1-В класу разом з Тетяною Павлюк сьогодні здійснили саме таку мандрівку. Вони подорожували визначними місцями України, вивчали державні та народні символи, довідалися про символи у національному одязі, познайомилися з видатними українцями, а також дізналися багато цікавинок. Подорожуючи, створили лепбук "Україна - моя Батьківщина". І всі ці знання діти отримували граючись і з задоволенням.
Фахівчині психологічної служби Ірина Дремко та Світлана Сокор провели гру-мандрівку для учнів 1-х класів на тему: "Хоч дитина я мала- знаю всі свої права"
Атмосферу азарту та успіху в 11-Б класі створила Анна Калина на уроці фізкультури з елементами гри у волейбол «Разом ми сила!». Учні змагалися в спортивних естафетах у спритності, швидкості, витривалості та вмінню працювати в команді. Також була проведена двостороння навчальна гра у волейбол, де визначили сильнішу команду класу. За чесність поведінки команди в естафетах та за суддівство в волейболі, відповідали учні, які тимчасово не можуть займатись. Урок пройшов активно, всі діти були задіяні в занятті та зарядилися позитивними емоціями.
Зоя Рафалюк у 5-В класі провела урок мистецтва "У колі народних та професійних митців та мисткинь. Дитячий фольклор та іграшки." Діти познайомилися з особливостями та видами народних дитячих пісень (дражнилки, лічилки, забавлянки), особливостями колискових пісень. Прослухали дитячі народні пісні в обробці нашого земляка, всесвітньо відомого композитора Миколи Леонтовича. З великим задоволенням грали народну дитячу гру "Горобейко", співали, демонстрували дитячі іграшки, які вони виготовили з пластиліну.
Війна і жінка - несумісні поняття... Але жінки на рівні з чоловіками боронили і боронять рідну землю в годину лиха. Саме про це говорили учні 11-А класу з Таїсою Гурою на інтегрованому уроці-осмисленні «Вічна слава вашому імені, мамо Маріє, красоті вашій». Оповідання «Мати» О. Довженка як гімн невмирущій красі українки". Старшокласники пригадали події Другої світової війни, довели актуальність твору, визначили роль жінки і висловили припущення, що на війні жінки для того, щоб чоловіки, які розпочинають війну, задумались над її звірячою сутністю...
А учні 10-А класу та Маргарита Бабчинська на уроці громадянської освіти дізнавалися, як не стати жертвою маніпуляцій у ЗМІ. Вони аналізували маніпулятивні можливості різних ЗМІ, знаходили приклади маніпуляцій в історії. Серед учнів провели конкурс "Медіазнавець", де кожна команда характеризувала одну з вінницьких медіаресурсів.
Учні 3-Д класу та Інна Літв'якова до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту переглянули сюжет про події Холокосту, опрацювали інформацію із історичними фактами та створили міні-постери у вигляді метеликів, де висловили свої співчуття родинам, які постраждали. Учні також пограли у гру "Захисти мене", де обговорили права кожної людини.
Анна Чубарова для учнів 6х класів організувала фотоквест "Україна - це ми". Діти досліджували історію нашої країни, відповідали на запитання та робили світлини з державними, народними символами, основним законом України, шукали фото улюблених куточків рідного міста та писали найзаповітніші мрії українців.
Сьогодні добіг до кінця марафон «Оберіг для солдата». Всі учні нашого ліцею долучилися до створення оберегів. Створюючи їх, діти обговорили питання про важливість згуртованості українців і про те, що саме в єдності наша сила!
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings