Тиждень розвитку екологічної компетентності "Земля - наш спільний дім" День ІV.

Тижневик розвитку екологічної компетентності "Земля - наш спільний дім" у розпалі!
Незважаючи на ранкову тривогу, учителі та учні активно працювали й провели безліч заходів.
Учні 1-В та 1-Г класів разом з класними керівниками Мірчук Людмилою та Сиротіною Ольгою продовжили роботу над проєктом "Зробимо шкільне подвір'я привабливим". Спільно з батьками висадили на клумбі 15 кущів осінніх квітів-хризантем.🌱🌸🌸🌸 Дізналися про походження цих квітів та що в перекладі означає назва хризантема (золота квітка), як правильно доглядати, щоб квіти радували довгий час.
Класні колективи: 1-А класу з Альоною Матюхою, 1-Б класу з Людмилою Додою та 1-Д класу з Тетяною Чимирис активно долучились до виставки творчих робіт "Нове життя старим речам". Першокласники творчо та активно попрацювали й переконались у широких можливостях вторинного використання речей.
Учні 2-Д класу разом з класним керівником Бубелянчик Мариною відвідали Вінницьку обласну станцію юних натуралістів. Діти мали змогу познайомитись з декоративними рослинами, 🌵🌴 з тваринами різних широт, з жителями акваріуму.🐠🐟🐡
Тітова Ольга спільно з Алєксєєвою Аурікою провели бінарний урок на тему "Осінь з ароматом кави", на якому діти дізналися про екологічний метод виконання малюнку за допомогою кави. Учні дізналися, як добувають та переробляють кавові зерна і виготовили осінню листівку.
Учні 3-А класу з Валентиною Ярошевською провели конкурс малюнків на тему " Себе я бачу в дзеркалі природи"🌄 Кожна дитина дивилася у люстерко і порівнювала себе з рослиною, потім створювала на основі асоціації малюнок.
Складали заклики (у групах) до людства, як зберегти планету, розказували вірші про природу, добирали загадки, розказували, для чого треба сортувати сміття♻️♻️♻️
Квест-гра «Буду я природі другом!» пройшла у 4-Г класі.
"Неопалима купина - символ незнищенності українського народу." На уроці української літератури учні 5-А класу познайомилися з легендою українського народу, а саме "Неопалимою купиною". Дізналися про чудо-квітку, яка є символом України та українського народу. Зачитували легенду в ролях, працювали із застарілою лекчикою, використовували прийом незакінченого речення.
Головня Ірина у 2-Г класі провела урок Я досліджую світ "Збережемо Землю разом".
У 4-В класі був проведений екологічний квест "Світ в твоїх руках". Були розглянуті питання сортування відходів, екологічні знаки спідносяться їх назвам, збирали екологічний пазл, відгадували екологічні загадки і ситуації, в кінці було проведені досліди про шкідливість фарбованих газованих напоїв і чіпсів.
На базі STEM-лабараторії учні ліцею разом з Сергєєвим Олексійом та Куксою Ларисою виготовили безліч цікавих пробок із вторинної сировини, які представили на виставці робіт "PlastikChallenge".
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings