Шевченківські дні!!!

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава нашої нації. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.
Шевченківські дні "Мандрівний клубок дорогами Кобзаря" у 4-Г класі пройшли цікаво, пізнавально та насичено.
📖 З нагоди вшанування Тараса Шевченка учні 11-А класу разом з Таїсою Гурою провели вікторину «Вивчаймо Кобзаря!». Юні інтелектуали згадали біографію митця, розшифрували таємні вислови, розкодували секретні знаки, пригадали багато цікавих фактів про життя, творчість, кохання, захоплення Великого Кобзаря.
📖 У 6-В класі Наталія Станкевич провела інтелектуальну гру "Шевченко-супергерой". Метою заходу було розглянути життя й творчість Т.Г. Шевченка шляхом організації та проведення навчальної дискусії, присвяченої аналізу найбільш знакових моментів непересічної спадщини українського поета, митця та мислителя, новому їх прочитанню та сучасному переосмисленню.
📖 З учнями 7-Г класу Світлана Сокор провела дослідницьку роботу" Цікавинки про Шевченка за QR - кодом". QR-коди приховують цікаве, прекрасне та незвідане про Кобзаря. Наприклад, як Богдан Ступка декламує поезії Шевченка, посилання на віртуальний музей поета, цікавий тест, який допоможе визначити, наскільки добре учні знайомі з постаттю класика.
📖 Учні 9-А та 9-Б класів взяли участь в бінарному уроці-квесті «Шлях до Шевченка» (учителі української мови та літератури Валентина Канюк та зарубіжної літератури Галина Циркун). Дев'ятикласники разом «пройшли шлях до Тараса» (за словами В. Зінкевича). Учні відвідали станції: «Хронологічна», «Родина Шевченка», «Музична», «Поетична», «Образотворче мистецтво», «Шевченко і зарубіжна література». Вони успішно подолали всі випробування квесту, що дало змогу краще запам'ятати визначні дати та події з його життя, поринути у його творчість, заспівати разом «Думи мої, думи мої».
📖 Учні 9-В класу долучилися до проведення усного журналу "Завжди сучасний Шевченко". Старшокласники по-новому поглянули на творчість Кобзаря, свідомо вчитувалися в його рядки і змогли переконатися, що всі вірші звернені до нас - українців двадцять першого століття. Учні довели, що пророчі слова поета є актуальними уже протягом двох століть, а сила Шевченкового слова - вічна.
📖 Вікторина "Стежками Кобзаря" була проведена у 5-А класі Вікторією Степаненко. Учні дізналися маловідомі факти життя письменника, розгадували сканворди, ребуси, розказували вірші
📖 У 8-Г класі був проведений турнір шевченкознавців «Тарас Шевченко - України син» (вчитель Інна Андреєва). Під час заходу учні поглибили знання про життя і творчість Т. Г. Шевченка; формували громадянську і загальнокультурну компетентності, проходили вікторину, переглянули відеоролик «Т. Г. Шевченко - обличчя української історії» , розгадували кросворди, підбирали слова-асоціації, пов'язані з особистістю Т. Г. Шевченка.
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings