Пілотний проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

Інфо-медійна грамотність - важлива компетентція у сучасному світі інформаційної навали. Перш ніж викладати медіаграмотність школярам, вчителі мають самі зрозуміти, що це за навичка та чому без неї не обійтися в сучасному світі.
Вже п'ятий рік поспіль педагоги ліцею працюєть у пілотному проєкті «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Запропонований курс з медіаграмотності втілений за допомогою Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), яка діє в Україні за сприяння Посольства США та Посольства Великої Британії.
Валентина Канюк, вчителька української мови та літератури, учасниця вищеназваного проєкту проводила майстер-клас для своїх колег під назвою «Розширюємо горизонти медіа грамотності». Зустріч пройшла креативно і плідно. На заході була присутня представниця проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» у Вінниці, пані Оксана Бондар. Валентина поділилася власним досвідом використанням матеріалів IREX у роботі вчителя-філолога, а також класного керівника. Колеги спробували за допомогою карток, розробок та інтерактивної вправи «Яйце та курка» в ігровій та візуалізованій формі узагальнити знання щодо різних видів викривлення інформації, що здійснюються з метою впливу на споживача інформації. Уміння ідентифікувати вид неправдивої інформації та й загалом розуміння того, що нами маніпулюють - дуже важлива компетентність у сучасному світі інформаційної навали. Це дозволяє убезпечити себе від токсичного контенту та шкідливих інформаційних впливів. Атмосфера затишку, довіри та вчительського бажання вчитися дозволила досягти поставлених цілей. Словесники зацікавились розробками уроків з медіаграмотності і бажають використовувати їх у своїй роботі.
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings