МО кафедри математики, фізики та технологій

«Цариці всіх наук присвячується»
- під такою назвою у КЗ «ЗШ№20 ВМР» пройшов тиждень математичної грамотності з 06 по 10 грудня 2021 року. Він об'єднав знавців математики, фізики та технологій, тому заходи передбачали бути цікавими та захоплюючими.
Хочемо подякувати всім учасникам за цікавий, яскравий, пізнавальний та динамічний характер заходів, що доповнюючи один одного. Тиждень математичної грамотності був по-справжньому масштабним та змістовним.
Відкрився тиждень 06.12.2021 уроком обміну досвідом «ККД теплового двигуна. Розв'язування задач» учнями 8- В класу разом з вчителем Мамчур А.Т. підготували невеликі доповіді про двигуни та їх застосування.
Цього ж дня Ліпач С.М. провела конкурс поробок «Всесвіт з геометричних фігур» серед учнів 6-7 класів, та математичні перегони «Мовою цифр» у 9-Г класі.

07.12.2021 в межах Тижня було проведено ряд захоплюючих заходів для учнів школи: Юрченко Н.В. провела конкурс, для всіх бажаючих «Виконання усних вправ «Смачна перерва»». Наявність в учнів навичок усних обчислювань впливає на степінь набування в них раціональних та безпомилкових обчислювальних вмінь, розвиває математичну грамотність та логічне мислення. Кукса Л.В. запросила на урок обміну досвідом «Фізика очима дітей», здобувачі освіти на власних прикладах пояснили фізичні явища у повсякденному житті, продемонструвавши власні відеоролики із дослідами.
У середу, 08.12.2021року уроки обміну досвідом провели:
• «Розв'язування квадратичних нерівностей, аналітичний метод. Квадратична нерівність з однією змінною» у 9-В класі Рознюк Л.В.;
• «Розв'язування задач з теми «Механічний рух»» у 7-В класі Рознюк О.П.;
• «Трикутник та його периметр. Види трикутників» у 5-Б класі Босенко О.П.
Цього ж дня Кукса Л.В. у 9-Б класі розіграла брейн ринг з інформатики «Супер Гігабайт»; Мамчур А.Т. у 5 класах «Турнір веселих інформатиків», а Ліпач С.М. організувала змагання між учнями на перервах «Конкурси математичних головоломок».
9 грудня був проведений урок обміну досвідом «Математична мозаїка» у 6-А класі Юрченко Н.В., де учні застосували свої знання з теми пропорція та відношення в уявній подорожі нашим містом.

Під керівництвом Ліпач С.М. була пройдена гра у 6-Г класі «Життя в танграмі», Рознюк О.П. у 9 класах створив та презентував квест «Фізика навколо нас». Учням 5-х класів Босенко О.П. провела вікторину «Хто найрозумніший», а Братко В.В. у 8-В, Г запланував «Інтелектуальну гру «Еврика»», Саранчук В.В. у 5-Б класі розіграла веселі та цікаві математичні перерви.
В останній день тижня провели урок обміну досвідом: Братко В.В., у 8-Г класі «Властивості степеня з натуральним показником»; Ліпач С.М. «Квадрат суми та квадрат різниці» у 7-В класі. Учні 7-х класів пройшли «Математичні перегони», що організувала Рознюк Л.В.. Гру «Інформатика з фіксиками» у 6 - Г класі провела Парамзіна С.В.. У 5-х класах Босенко О.П. зіграла «Математичний квест», онлайн квест «Цікава математика» у 6-Б класі було проведено Ліпач С.М.. Для учнів 5-Б класу Саранчук В.В. організувала позакласний захід «Хлопці проти дівчат».
Протягом тижня учні мали змогу перевірити свої знання з природничо-математичних дисциплін. Учителями кафедри було проведено уроки обміну досвідом, в ході яких здобувачам освіти було продемонстровано багато можливостей використання своїх знань в галузях різних наук.
Наші творчі вчителі виявили неабияку креативність, аби учні подивились на звичайні речі іншими очима. Виявляється, і повсякденні заняття можуть здивувати, а точні науки є важливою складовою для різних предметів.
Це був тиждень, який сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предметів та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля. А ще здобувачі освіти спробували себе у ролі вчителів математики в день учнівського самоврядування у закладі.

Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings