Місяць кібербезпеки у Вінницькому ліцеї №20

З 16 по 20 жовтня в рамках місяця кібербезпеки у закладі проходили заходи, які акцентували увагу здобувачів освіти про важливість кіберзахисту і про те, як захищатися від ворожих атак. На цьому тижні вчителями інформатики на уроках були проведені хвилини інформації з питань безпеки дітей в Інтернеті, бесіди щодо дотримання правил безпечного користування онлайн мережею.
Учні 7-х класів мали змогу під керівництвом учителів інформатики Парамзіної Світлани та Нечипорука Євгена попрацювати у творчій майстерні, узагальнити здобуті на уроках інформатики знання з теми «Служби Інтернету» та створити пам'ятки «Інтернет-етика для дітей та підлітків».
Для учнів 5-Б класу вчителі інформатики Мамчур Алла та Кукса Лариса провели цікавий урок-вікторину «Небезпека в Інтернеті», під час якого учні подорожували стежками мережі Інтернет і дізналися, що в мережі Інтернет треба бути обережним і пам'ятати правила безпечної роботи, також учні дізналися позитивні та негативні сторони Інтернету за допомогою ребусів, загадок, складання пазлів, задач, створення колажів з малюнків, відтворювали емоції за допомогою смайликів. Учні будуть пам'ятайти і не забувайти й іншим знання свої передавати!!!
Для учнів 9-х класів вчитель інформатики Наконечний Олег провів тренінг «Безпечний Інтернет: міф або реальність?». Учні визначили основні небезпеки, які можуть спіткати їх у мережі Інтернет, розвивали культуру поведінки в Інтернеті.
Для учнів 5-Г класу вчителі інформатики Петрунько Марина та Мамчур Алла провели урок безпеки «Я у всесвітній павутині»
У 7-Б класі Світлана Парамзіна провела урок-тренінг «Безпечна мандрівка мережею Інтернет». Під час заходу учні мали змогу помандрувати лабіринтом, показати швидку реакцію втікаючи від небезпек та певний багаж знань про інтернет. Далі мандрівка продовжилася літаком у просторах Інтернету. Учні мали змогу стати пілотами та керувати літаком, оминаючи небезпечні хмаринки з неправильними відповідями та уникнути авіакатастрофи. За допомогою колеса фортуни учні пригадали що можна робити в Інтернеті? Вони із задоволенням крутили колесо фортуни та давали відповіді на запитання, що випадали.
Ми впевнені, що усі знання, як не стати КІБЕРЖЕРТВОЮ, стануть для дітей у пригоді.
А місяць кібербезпеки триває!
Для перегляду відео натисніть на картинку
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings