«Місія вчителя сучасності»

Учитель повинен вчитися всьому постійно, тому що саме його робота пов'язана з постійним оновленням, він перший стоїть на порозі завтрашнього дня. Кожен педагог ліцею знає, чим більше ми розвиваємо й удосконалюємо себе, чим повніше реалізуємо свої можливості, тим цікавішими стаємо для своїх вихованців, тим вагомішим стає наш внесок у спільну діяльність.
Вчителі закладу знаходяться у постійному творчому пошуку. Так, 31 березня 2023 року у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбулося засідання педагогічної ради працівників КЗ «Вінницький ліцей №20»
Розпочала зустріч проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Людмила Бровчак , яка окреслила вагомі досягнення університету за минулий рік - це і організація освітнього процесу, і активна соціально-виховна робота, і головне - активна волонтерська діяльність університету та студентів зокрема.
Директор ліцею Олег Слушний в знак тривалої співпраці передав подяку ректору університету за постійну підтримку і партнерство, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до спільної роботи і зацікавленість у високому результаті спільної діяльності.
Одним із питань, яке розглянули на зустрічі, було «Розвиток та удосконалення soft skills сучасного вчителя шляхом упровадження моделі 4К: креативність, критичне мислення, комунікація та командна праця».
Світлана Ліпач, заступниця директора з НВР виступила з доповіддю «Місія вчителя сучасності». Акцентувала увагу на переході від традиційних форм організації навчальної діяльності до розвивальних, проблемних, під час яких мали б можливість якомога повніше розкрити свої здібності, набути навичок дослідницької діяльності, розвинути ініціативу та творчий пошук.
Після засідання для колективу ліцею у освітньому хабі «NotBox» було проведено тренінги за напрямками «Комунікативні навички», «Креативність», «Критичне мислення» та «Командна робота».
Своїм досвідом по впровадженню навичок 4К в освітньому процесі поділились:
-Тетяна Дрозд, керівник освітнього хабу «NotBox», кандидат педагогічних наук, магістр з публічного управління та адміністрування;
-Анна Киналь, вчитель англійської та німецької мов КЗ «Вінницький технічний ліцей», кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри англійської філології Факультету іноземних мов ВДПУ ім. М. Коцюбинського;
-Валентина Воронецька, кандидат педагогічних наук, заступниця директора з НВР КЗ «Гуманітарна гімназія №1 ім. М.І.Пирогова»;
-Наталія Підлісна, директорка КЗ «Вінницький ліцей №8», тренерка НУШ.
Позитивні емоції, спільне залучення всіх учасників до роботи, до процесу пізнання, підвищення свого професійного рівня, - така атмосфера панувала на усіх тренінгах!
Дякуємо кожному за співпрацю та ініціативи, креативні ідеї та творчий підхід, шановні колеги!
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings