«Інновації – це повітря в якому розправляє крила творчість» - день ІІІ.

У межах тижня розвитку інноваційної компетентності «Інновації – це повітря в якому розправляє крила творчість» у 9-Д класі учитель біології Ігор Церковний провів інтелектуальне змагання «Світ екосистем». Учні змагалися у конкурсах: «Колесо фортуни», «Відкрийте коробку», «Розгадай загадку екосистеми», «Флеш-карти». Дві команди продемонстрували свої знання про складові компоненти екосистем, їх різноманітність і відмінності, виявили творчий і креативний підхід у вирішенні

пропонованих завдань, старанність, вмотивованість, вміння нестандартно

мислити та здобули високі результати у змаганні.

Олена Ванжула провела урок української літератури в 10-А класі за драмою-феєрією Лесі Українки «Лісова Пісня» на тему: «Природа і людина у творі. Неоромантичне ствердження духовної сутності людини, її творчих можливостей. Конфлікт між буденним життям і високими пориваннями особистості, дійсністю і мрією». Використовуючи навички критичного мислення, десятикласники протягом уроку змогли оцінити результати людської діяльності в природному середовищі. Чи панує гармонія людини і природи у творі? Якщо так, то завдяки чому вона досягається? Це були проблемні питання, над якими працювали учні протягом уроку.

За допомогою інтерактивних вправ «Амфора мудрості», «Вільний мікрофон», «Мозкова атака, «Займи позицію. Проблемне питання було вирішено: людина щаслива лише в гармонії з природою.

У 9-А класі учні разом із учителем хімії Ярославом Шаповалом пригадали особливості амінокислот як мономерів білків, а також з'ясували особливості будови білків, їх значення для живих організмів. Щоб зрозуміти особливості структурної організації білків діти самостійно з простих матеріалів спробували будувати різні форми білків. А щоб перевірити наявність білків у різних продуктах провели кольорові реакції. Насичений темп роботи допоміг учням не лише засвоїти нові знання, а й закріпити навички роботи в команді, вміння працювати з реактивами та обладнанням.

У 8-Б класі Галина Дорох провела дистанційний урок «Антуан де Сент-Екзюпері. Життєпис письменника. «Маленький принц». Історія написання твору». Письменника недарма називають «садівником у пустелі життя». Саме це старались довести восьмикласники подорожуючи біографією письменника за допомогою картинок, розповідаючи про цікаві факти про його життя і творчість, перевіряючи вивчене за допомогою веб-квесту, заповнюючи анкету знань.

Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings