Години спілкування до Деня памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня, у День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми вшановуємо пам'ять усіх, хто загинув внаслідок бойових дій.

Класні керівники провели години спілкування та розповіли, яким страшним лихом була Друга світова війна для нашого народу.

У 1- В класі учителька Людмила Мірчук провела хвилинку інформації "Пам'ятаємо, перемагаємо". Учні переглянули навчальне відео та дізналися про вшанування пам'яті загиблих воїнів під час Другої світової війни. Прочитали та обговорили вірш В.Симоненка "І живуть у пам'яті народу". Першокласники виготовили аплікацію "Червоні маки", символ пам'яті про тих, хто загинув.

Учні та учениці 1-Д класу переглядали відео "Пам’ятаємо, перемагаємо" та створили аплікації "Маки пам′яті". Першокласники переконалтсь, що тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього.

У 2-Б класі було проведено урок пам'яті "Пам'ятати заради майбутнього". Вшанували хвилиною мовчання усіх, хто загинув у цій страшній війні, виготовили аплікацію "Маки" як символ квітки, яка демонструє скорботу за загиблими.

Учні 3 -Д класу підтримали акцію ушанування памʼяті всіх жертв Другої світової війни 1935-1945 років і разом з учителем провели годину спілкування «Памʼять єднає покоління.» Третьокласники дізналися більше про відзначення в Україні Дня памʼяті та перемоги. Кожен згадав і розповів про своїх рідних, знайомих, які захищають кордони сьогодні. Хвилиною мовчання та свічкою пам’яті вшанували полеглих героїв, які полягли за наше майбутнє покоління. Разом з матусею Оленою Мороз діти створили маки як символ памʼяті.

Учні 4-А класу на уроці ЯДС (технологічна галузь) виготовили символ пам'яті - червоні маки.

У 4-Д класі відбувся урок ЯДС, присвячений пам'яті та перемозі над нацизмом у Другій світовій війні. Учні пригадали історичні події, переглянули відео про те, наскільки вплинула війна на суспільство, а також розповідали історії, які дізнались від своєї родини про дідусів та бабусь ветеранів. На знак пам'яті, виготовили поробку "Маки", яка є символом цього дня.

Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings