Екологічний марафон «Ми творимо планету власноруч».

З 15 по 19 квітня у Вінницькому ліцеї №20 проходив екологічний марафон «Ми творимо планету власноруч». У межах марафону проводились заходи, спрямовані на формування екологічної самосвідомості та відповідального ставлення до природи.

Першокласники відвідали Вінницьку обласну станцію юних натуралістів. Наші маленькі дослідники дізналися багато цікавого про природу та її чудеса. Спостерігали за рослинами, вивчали життя комах та екзотичних тварин, відкривали для себе таємниці навколишнього світу.

Учні 1-Б класу подорожували «Стежками Червоної книги України» та познайомилися із рослинами та тваринами, які потребують охорони й занесені до Червоної книги України. Зробили памʼятку «Бережи природу»

1-В клас на ранковій зустрічі " Я і моя Земля" взяли участь у вікторині "Що ми знаємо про нашу планету?", дидактичній грі "Планета сумує - планета радіє". Діти провели екологічне дослідження та розв’язали задачі екологічного змісту.

На уроці ЯДС "Відновимо нашу планету разом" учні 1-Г класу виконали проєктну роботу "Моя улюблена тваринка". За допомогою слів, малюнків і цифр школярі розповідали цікаві факти про тваринок.

Учні 2-А класу відвідали сортувальну станцію, де більше дізналися про сортування сміття.

У 2-Б класі були проведені хвилинки інформації, під час яких діти детальніше ознайомилися з інформацією про захист навколишнього середовища заради збереження Землі, показали, що кожен з нас може почати дбати про довкілля зараз.

Учні 2-В класу працювали над проєктом «Земля – наш дім, а ми – господарі у нім». Працюючи у групах, розв’язували важливі проблеми людства, створювали мініатюри за допомогою лялькового театру та склали правила поведінки в довкіллі.

Третьокласники збирали кришечки з пластикових пляшок та передавали на сортувальну станцію, створювали міні–проєкти "Не зривай первоцвітів". Учні 3-А класу посадили насіння квасолі для дослідження властивостей грунту та виготовили тарілочку з весняними квітами.

3-В клас на уроці ЯДС у межах теми "Подорожуємо Україною" познайомилися з дивовижною природою Тернопільщини. Віртуальна екскурсія парком, таємничими печерами, містичними замками та фортецями вразила учнів. Під час уроку учні не лише вивчали пам'ятні місця Тернопільської області, а й поглиблювали знання про охорону природи, екологічне використання її ресурсів (на прикладі мінеральної води "Нафтуся") та бережне ставлення до природи вцілому

Учні 3-Д класу створили колективне панно «Земля - наш спільний дім». Сподобалось дітям працювати з мега розмальовкою, яку потім склали в одне ціле.

У 4-Г класі відбувся екологічний урок «Дбаймо про довкілля разом!» на базі ВМЦБС Бібліотека-філія № 16. Бібліотекарі формували в учнів почуття особистої причетності до збереження природних багатств, відповідальності за них, з‘ясовували як впливає погана екологія на здоров‘я людини; привернули увагу дітей до актуальної екологічної проблеми сучасності - засміченості, спробувати знайти шляхи подолання екологічних проблем.

Для учнів 5-6-х класів були проведені екологічні заняття "Наш дім - планета Земля", «Війна і довкілля: екологічні наслідки", "Чи може одна людина щось змінити у світі?" Школярі підвищили свою екологічну свідомість, розвинули екологічне мислення, усвідомили відповідальність за майбутнє.

У 7-Б класі проведено годину роздумів «Планета Земля-наш спільний дім». Говорили про красу природи, про те, як користуватися її дарами і не завдавати шкоди; формували екологічну грамотність. Для учнів 7-В класу проведено заняття "Вода-джерело життя на Землі". Учні підготували цікаві факти про воду, про її значення у житті людей, з’ясовували, які фактори впливають на чистоту води, збереження її запасів. Підготували загадки та прислів’я про воду "Із народних джерел", розповіли, як вода використовується в народній обрядовості.

Восьмикласники на диспуті ''Людина і природа'' обговорювали значення природи для людини, проблеми забруднення навколишнього середовища, а також шляхи їх вирішення.

Ліцеїсти старших класів брали участь у круглому столі "Екологічні проблеми України" та обговорювали загрози і виклики, що стоять перед нашою країною у сфері охорони довкілля.

Збереження планети - це завдання, яке стосується кожного з нас, і ми повинні працювати разом, щоб зробити світ кращим.

Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings